Home

Nieuws

Gesprek afzet-bv clubrassen appels draait om werkwijze

Geldermalsen – De aandeelhouders van nieuwe rassenbureau Inova Fruit hebben maandag nog geen overeenstemming bereikt over een afzet-bv voor clubrassen. Een eindbeslissing over de nieuwe verkooporganisatie onder Inova Fruit is uitgebleven.

Voor 5 april is een nieuwe afspraak gemaakt. Het uitblijven van een akkoord betekent niet dat geen vooruitgang is geboekt, zegt Michel Schrijnemakers, directeur van Fruitveiling Zuid-Limburg. ”Het was een heel positieve vergadering. We willen een verkooporganisatie onder Inova Fruit, maar de kosten zijn nog niet in beeld. De details moeten nog uitgewerkt worden, zoals de werkwijze. Dat gaan we nu snel in beeld brengen.”

Ook hebben telers gepleit voor efficiëntie. ”We willen aan alle kanten kijken of het mogelijk is in kosten te snijden om de bijdrage van telers zo laag mogelijk te houden.”
Directeur Karel van der Linden en voorzitter van de Raad van Commissarissen Floor van Os van Inova Fruit waren dinsdag niet bereikbaar voor commentaar. Zij zaten in het buitenland. Ook de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) kon niet reageren.

Naast een afzet-bv moeten afzetorganisaties beslissen over een nieuwe aandeelhoudersverdeling en over de besluitvorming in Inova Fruit. Inova Fruit wil af van het unanimeitsbeginsel. Dat houdt besluitvorming te veel op, stelde Van Os vorige week.

Of registreer je om te kunnen reageren.