Home

Nieuws 201 x bekeken

GGD bereidt vaccinatie betrokkenen pluimveebedrijf voor

Goes – De Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zeeland, de GGD, treft voorbereidingen om de eigenaren en medewerkers van vogelpestbedrijf in Schore te vaccineren tegen vogelgriep. Dat meldt de gemeente Kapelle.

”De GGD onderhoudt nauw contact met de VWA en het bedrijf en treft voorbereidingen om vanmiddag de bewoners op het bedrijf, de vaste personeelsleden en de ruimers zo nodig te vaccineren tegen griep of Tamiflu te verstrekken. Zo wordt het risico op verspreiding van de vogelgriep via mensen verkleind’, aldus de gemeente.

GGD Zeeland heeft vanochtend overleg gevoerd over de gevolgen van de uitbraak van vogelpest voor de volksgezondheid. Dit is een standaardprocedure. Bij ontdekking van een virusuitbraak wordt het risico voor mens en dier in kaart gebracht.

Vermoedelijk gaat het bij de besmetting van het bedrijf om een laagpathogene variant van H7. Dit virus is niet gevaarlijk voor mensen. Het virus kan wel muteren naar een hoogpathogene variant, waardoor het wel gevaarlijk is voor mensen. Naar verwachting wordt later vandaag bekend of het pluimvee op het bedrijf besmet is met een laagpathogene- of een hoogpathogene variant.

Of registreer je om te kunnen reageren.