Home

Nieuws 2 reacties

FrieslandCampina levert weidemelk C1000

Amersfoort – FrieslandCampina gaat de weidemelk leveren voor de huismerk-zuivelproducten van supermarktketen C1000. ”We zijn blij dat C1000 onze weidemelk gaat afnemen”, laat een woordvoerder weten.

C1000 liet afgelopen woensdag weten vanaf 4 april alleen nog weidemelk te gebruiken voor de productie van haar dertien meest verkochte zuivelproducten van eigen huismerk. Het feit dat naast maatschappelijke organisaties nu ook een supermarktketen het belang van weidegang erkent geeft volgens FrieslandCampina het belang van weidegang nog eens aan. ”Ook C1000 laat zien weidegang belangrijk te vinden”, aldus de woordvoerder.

Hij wijst op het belang van de koe in de wei voor de herkenbaarheid van de melkveesector, maar verwacht niet dat het besluit van C1000 extra druk op de lopende duurzaamheidsdiscussie binnen FrieslandCampina gaat leggen. ”We hebben nu voldoende weidemelk beschikbaar.” De zuivelonderneming heeft de weidegang opgenomen in haar kwaliteitssysteem Foqus. Daardoor kan de onderneming garanderen dat geleverde weidemelk afkomstig is van koeien die minimaal 120 dagen per jaar, minimaal zes uur per dag in de wei hebben gestaan.

Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) laat in reactie op het nieuws van C1000 weten nog steeds van mening te zijn dat de verkoop van weidemelk geen verplichting moet zijn. Als leden van de supermarktorganisatie zelf afspraken willen maken is dat hun eigen keus. ”Als CBL staan we wel positief tegenover weidegang”, aldus een woordvoerder. ”Daarom zijn we ook betrokken bij de Stichting Weidegang.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    En zo zie je maaar wat een telefoontje van F.C. naar de inkooporganisaties kan doen. Krijgen ze vast een bonus voor.
    Krijgen de boeren ook een bonus?

  • no-profile-image

    Zolang ik in de winter melkpakken van Campina kan kopen in de supermarkt met daarop een stempel met weidemelk komt de top van campina bij mij niet erg geloofwaardig over!

Of registreer je om te kunnen reageren.