Home

Nieuws 188 x bekeken

Fransen produceren meer worteltjes

Parijs – De Franse wortelproductie voor de versmarkt wordt door het tuinbouwschap Interfel geschat op 332.800 ton, dat zou dan vijf procent meer zijn dan in het vorige seizoen maar nog altijd wel twee procent onder het vijfjaarlijks gemiddelde.

Het areaal neemt net als de afgelopen twee jaar opnieuw toe, dit keer met drie procent naar 8.500 hectare. Interfel waarschuwt dat de uiteindelijke opbrengst lager uit kan komen door het winterse weer van de afgelopen maanden.

Tegelijk meldt Interfel dat de invoer van worteltjes naar Frankrijk in de tweede helft van vorig jaar in volume met 12 procent naar ruim 33.800 ton en in waarde met 14 procent naar 10,8 miljoen euro is gedaald. Dat treft vooral de invoer vanuit België die de helft lager ligt dan een jaar geleden. Ook de export van Franse wortelen loopt terug, namelijk met acht procent in volume naar 28.700 ton en met 17 procent in waarde naar 5,8 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.