Home

Nieuws 178 x bekeken

Franse minister wil kwart minder antibiotica

Parijs – De Franse minister voor landbouw Bruno Le Maire komt binnenkort met een plan om het gebruik van antibiotica in de veeteelt met een kwart terug te dringen.

Dat doel zou binnen vijf jaar bereikt moeten zijn, aldus de bewindsman in een interview met de zondagskrant Journal du Dimanche.

Le Maire reageert daarmee mede op toenemende onrust in Frankrijk over het gebruik van antibiotica en ook van bestrijdingsmiddelen in de landbouw. ”We moeten een evenwicht vinden tussen de veiligheid van de consumenten en het voortbestaan van de landbouw.”

Le Maire wil niet praten over een verbod op chemische producten. ”In de eerste plaats gaat het om het verminderen van de gebruikte hoeveelheden.” De minister geeft de dienst voor de voedselveiligheid ANSA tegelijkertijd opdracht een nieuw onderzoek uit te voeren naar chemische residuen op voedingsmiddelen die bestemd zijn voor jonge kinderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.