Home

Nieuws

Franse minister vindt medestanders in GLB-standpunt

Parijs – De Franse minister van landbouw Bruno le Maire heeft in zijn Roemeense collega Valeriu Tabara en de Portugese landbouwminister Antónoi Serrano nieuwe medestanders gevonden voor zijn standpunten rond de herziening van het Europese landbouwbeleid.

Le Maire heeft dat laten weten na aparte gesprekken met beide ambtsgenoten in Parijs. ”We kunnen onszelf feliciteren met talrijke punten van overeenstemming”, verklaart Le Maire. Eerst verklaarde de Portugese minister ’de positie van de Franse en Duitse regeringen voor een sterk landbouwbeleid na 2013 sterk toe te juichen en te delen.’

Diezelfde boodschap volgende een dag later na het overleg met Tabara in het kader van een ’rondje gesprekken’ dat Le Maire momenteel voert met een reeks Europese collega’s ter voorbereiding van de onderhandelingen in Brussel over het GLB.

“Beide ministers bevestigen het strategische karakter van de landbouw en willen een sterk landbouwbeleid met een budget dat overeenkomt met de gestelde ambities en gebaseerd is op twee complementaire pijlers”, aldus Parijs. De bewindslieden stellen daarbij wel dat de ’wettelijkheid van het GLB versterkt moet worden’ door middel van een evenwichtige herverdeling van de steun onder de lidstaten’.

Of registreer je om te kunnen reageren.