Home

Nieuws 161 x bekeken

Franse coöp ziet resultaat dalen

Ancenis – De Franse coöperatieve coöperatie Terrena heeft het operationeel resultaat vorig jaar met bijna een derde zien dalen naar 14,1 miljoen euro.

Volgens Terrena komt dat vooral door de hogere prijzen van graan en andere agrarische grondstoffen die niet volledig doorberekend konden worden aan de afnemers. De omzet van de groep kwam wel ruim elf procent hoger uit op 3,9 miljard euro terwijl het personeelsbestand licht toenam naar bijna 12.000.

Terrena blijft in dit kader de aangesloten boeren zo veel mogelijk ondersteunen. Zo is aan 8.000 leden in totaal 8,7 miljoen uitgekeerd aan opbrengstpremies, interest of andere extra betalingen. Daarnaast kregen nog eens bijna 800 boeren samen zeven miljoen aan voorschotbetalingen terwijl ook speciale steun is verleend aan enkele honderden jongere boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.