Home

Nieuws 379 x bekeken

ForFarmers wil nieuwe fabriek in Oss

Lochem – Voerfabrikant ForFarmers heeft 4 hectare industrieterrein gekocht op industrieterrein Elzenburg-Noord in de gemeente Oss. Het bedrijf wil er een nieuwe voerfabriek bouwen.

Het aangekochte terrein heeft een directe aansluiting op de rivier de Maas, wat voordelig is voor de aanvoer van grondstoffen. Schepen tot 3.000 ton kunnen de nieuwe locatie bereiken. De nieuwe fabriek voor varkens- en pluimveevoeders moet een capaciteit krijgen van 350.000 ton in een vierploegensysteem, aldus directeur Jan Potijk van ForFarmers.

Potijk kan nog niet zeggen wanneer de fabriek er staat. ”We zijn bezig met het programma van eisen, en daarna gaan we het vergunningentraject in. Het zal daarvan afhangen hoe snel we met de bouw kunnen starten”, aldus de ForFarmers-topman.

ForFarmers wil verder groeien in Zuid-Nederland. De laatste jaren is de verkoop van voeders in Zuid Nederland, vooral in Brabant volgens het bedrijf flink gegroeid. ForFarmers claimt over het afgelopen jaar een afzetgroei van ruim 22 procent in de zuidelijke regio’s. De voerproducent wist afzet af te snoepen over de hele linie, volgens Jan Potijk. Hij wil daarin niet specifieker zijn.

Omdat ForFarmers de productielocaties vooral in het oosten van het land heeft, is het zich gaan oriënteren op de mogelijkheden om in Zuid-Nederland te gaan produceren. Met een fabriek in Oss zijn grote besparingen mogelijk op het gebied van transport en logistiek.

ForFarmers besloot tien jaar geleden om zich bij de afzet van voeders niet langer te beperken tot Oost-Nederland. ”Wij voorzagen dat juist in Oost-Nederland de intensieve veehouderij het meest zou krimpen”, aldus Jan Potijk. De afgelopen tien jaar wist ForFarmers fors te groeien in Noord- en Zuid-Nederland. De Nederlandse afzet verviervoudigde van 100.000 ton naar 450.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.