Home

Nieuws

ForFarmers boekt recordomzet

Lochem – ForFarmers heeft vorig jaar een recordomzet van 4,2 miljard euro geboekt. Het nettoresultaat van het mengvoerbedrijf kwam uit op 40,5 miljoen euro. In 2009 was de nettowinst 50,5 miljoen euro.

Dat blijkt uit de cijfers die Forfarmers maandag bekendmaakt.

Het resultaat van ForFarmers kwam, exclusief bijzondere boekwinsten, uit op 32 miljoen euro, tegen 34,1 miljoen euro in 2009. Er werd onder meer een boekwinst behaald door de verkoop van participatiebewijzen in de Cebeco-Groep.

De omzet steeg mede naar een recordhoogte van 4,2 miljard euro. In 2009 was de omzet 1,9 miljard euro. De aanzienlijke omzetstijging is vooral een gevolg van consolidatie van deelnemingen. Gecorrigeerd voor deze consolidatie-effecten was de omzetstijging 19 procent.

Deze omzetstijging komt verder door een afzetstijging van agrarische grondstoffen bij Cefetra en een gestegen afzet van mengvoeders. Ook zijn er hogere verkoopprijzen gehanteerd vanwege het doorberekenen van de hogere grondstofprijzen.

De ledenraad moet beslissen over het voorstel om 8,5 miljoen euro in contanten uit te keren aan de leden van de coöperatie FromFarmers, als resultaatuitkering en vermogensvergoeding over de participatierekeningen.

Aan de participatiereserve van de coöperatieleden wordt 35,8 miljoen euro toegevoegd. De participatiereserve bestaat enerzijds uit het vermogen dat op naam wordt gezet van de leden. Anderzijds gaat het om de waardestijging van het reeds aanwezige saldo op de participatiereserve door een hogere intrinsieke waarde van de aandelen van ForFarmers.

De direcie van ForFarmers meldt dat de intrinsieke waarde per aandeel stijgt met 29 cent tot een waarde van € 2,51. Er wordt een bedrag van 9,6 miljoen euro uitgekeerd als dividend.

Of registreer je om te kunnen reageren.