Home

Nieuws

Finnen lanceren koolzaadvarkensvlees met meer omega3-vetzuren

Helsinki - Het Finse vleesconcern HKScan lanceert op de thuismarkt en in Zweden vlees van varkens met een hoger gehalte omega3-vetzuren en een lager algeheel vetgehalte en minder verzadigd vet.

De speciale kwaliteit wordt bereikt via de voersamenstelling die is ontwikkeld door voerconcern Raisio. Belangrijk bestanddeel is koolzaadolie. HKScan heeft het exclusieve gebruiksrecht op het voerconcept.

In Finland draait de afzet al sinds de jaarwisseling en consumententests wijzen volgens het concern uit dat het vlees als sappig, mals en makkelijk bereidbaar wordt gewaardeerd. Gezien dit succes is nu ook Zweden aan de beurt. Dochterbedrijf Scan AB mikt in eerste instantie op 200.000 koolzaadvarkens per jaar. Dat komt neer op 70.000 stalplaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.