Home

Nieuws 174 x bekeken

FAO: investeringen in bestrijding MKZ Noord-Korea nodig

Rome – Voor de bestrijding van mond- en klauwzeer (MKZ) in Noord-Korea zijn met spoed vaccins en andere dierziektebestrijdingsmiddelen nodig. Dat zegt de wereldvoedselorganisatie FAO.

Een groep vertegenwoordigers van de FAO en de werelddiergezondheidsorganisatie OIE hebben een bezoek gebracht aan het land, dat kampt met een uitbraak van MKZ. De organisaties constateren dat er te weinig capaciteit is om de ziekte goed te bestrijden.

Er wordt onvoldoende hygiënisch gewerkt en de laboratoriumcapaciteit kan ook vergroot worden. Om de situatie te verbeteren is een investering van 700.000 euro (1 miljoen dollar) nodig in vaccins, scholing en het opzetten van een monitoringssysteem.

In acht van de dertien provincies van Noord-Korea zijn uitbraken van MKZ gemeld. De MKZ-gevoelige veestapel in het communistische land bestaat uit 577.000 runderen, 2,2 miljoen varkens en 3,5 miljoen geiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.