Home

Nieuws

Exportverzamelplaats fokvee stilgelegd door VWA

Den Haag – De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft een exportverzamelplaats van runderen in de provincie Noord-Brabant stilgelegd per 2 maart 2011.

Het bedrijf heeft een valse blauwtongvaccinatieverklaring afgegeven voor dieren die bedoeld waren voor de export naar Polen.

De VWA doet onderzoek naar de omvang van de illegale export. De uitvoer van de dieren vond plaats in opdracht van een Belgische exporteur. Het verzamelcentrum was onder de bijzondere aandacht van de VWA gekomen nadat bij een dossiercontrole bleek dat het bedrijf eerder dit jaar ook een valse vaccinatieverklaring heeft afgegeven aan een dierenarts van de VWA.

Reinoud van Gent, directeur van de exportorganisatie Veepro laat weten het voorval te betreuren. Ook al is er discussie over de stringente blauwtongregels, exporteurs dienen zich volgens hem gewoon aan de geldende regels te houden. De betrokken exporteur is geen lid van Veepro.

Of registreer je om te kunnen reageren.