Home

Nieuws 167 x bekeken

EU verbetert regeling voor schoolfruit

Brussel - Lagere scholen in de Europese Unie moeten eenvoudiger aan schoolfruit kunnen komen. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de unie, gaat het makkelijker maken subsidie aan te vragen voor het uitdelen van het fruit.

Dat stelde de Nederlandse Europarlementariër Esther de Lange (CDA) dinsdag. Volgens haar verloopt het schoolfruitprogramma niet overal vlekkeloos, ook niet in Nederland, omdat het aanvragen van subsidie ingewikkeld is.

"Het is betreurenswaardig dat uitgerekend een land als Nederland Europees geld op de plank laat liggen terwijl het programma drie vliegen in een klap slaat'', aldus De Lange: kinderen leren al vroeg dat fruit lekker en gezond is, het bespaart op termijn kosten in de gezondheidszorg en de landbouw staat tijdens de lessen in de schijnwerpers.

Voor het huidige schooljaar is 90 miljoen euro beschikbaar voor de hele Europese Unie.

Of registreer je om te kunnen reageren.