Home

Nieuws 188 x bekeken

EU-inspectie kritisch over Poolse pluimveeslachters

Brussel – De Poolse pluimveevleesbedrijven moeten zich op diverse punten verbeteren, zo blijkt uit een rapport van de Europese inspectiedienst FVO.

Met name bij de vleesverwerkende bedrijven zijn veel tekortkomingen geconstateerd.
Van de acht bezochte verwerkers van pluimveevlees bleek bij slechts één ervan de zaak in grote lijnen op orde. Bij de overige zeven werden diverse kleinere en grotere tekortkomingen vastgesteld. Ook werden als direct resultaat van de inspectie enkele partijen vlees naar de destructor gestuurd omdat het vlees niet traceerbaar was en/of in enkele gevallen ook geen houdbaarheidstermijnen aanwezig waren.

Bij een gecontroleerde slachterij bleek de post-mortem inspectie niet te deugen. Ook werd volgens het FVO bij meerdere slachterijen niet hygiënisch gewerkt en werden meerdere gevallen van besmeuring en kruiscontaminatie gevonden. Bij vleeskuikenbedrijven was de documentatie niet altijd op orde en in één geval bleek een koppel vleeskuikens naar de slachterij te zijn gestuurd zonder dat de vereiste wachttermijn voor het antibioticagebruik in acht was genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.