Home

Nieuws 153 x bekeken

Duizend mensen geven visie over megastallen

Den Haag – Het ministerie van landbouw gaat in het kader van de maatschappelijke discussie over megastallen in april minimaal duizend mensen ondervragen over hun visie over megastallen.

”Het onderzoek moet representatief zijn voor de beelden en meningen van alle Nederlanders van 18 jaar en ouder. Wat betreft opleiding, leeftijd, geslacht en provincie moeten de ondervraagden een goede afspiegeling zijn”, schrijft Bleker aan de Kamer.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Amsterdamse bureau Veldkamp, dat eerst zes rondetafelgesprekken gaat organiseren met burgers en boeren. Hierbij moeten de onderwerpen bepaald worden waarover de duizend mensen worden ondervraagd.

Bleker heeft eerder aangegeven de resultaten van de maatschappelijke discussie nog dit jaar te rapporteren aan de Tweede Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.