Home

Nieuws

Duitsland waardeert Nederlandse witlof beter

Zoetermeer – Duitse groothandelsprijzen voor Nederlandse witlof zijn hoger dan voor Belgische.

Dat blijkt uit een overzicht over de eerste 10 weken van dit jaar. Het prijsverschil in week 8 bedroeg circa 26 cent per kilo. In andere weken schommelde het prijsverschil tussen en 24 cent per kilo. Dat beeld wijkt af van 2010, toen prijzen elkaar weinig ontliepen.

Uit de noteringen van Duitse groothandelsprijzen blijkt dat Belgische witlof goedkoper is dan in 2010. Voor Nederlandse witlof was die prijs gelijk aan 2010, zo rond de € 1,50 per kilo. Een verklaring kan het PT niet geven voor het prijsverschil. Ook Roel Spruit, voorzitter van de landelijke gewascommissie groente en fruit, heeft geen verklaring voor het verschil in prijzen tussen België en Nederland. ”De prijsnoteringen voor telersprijzen zijn niet transparant. Het is dan lastig vergelijken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.