Home

Nieuws

Duitsland intensiveert E10-campagne

Berlin – De oliemaatschappijen en de regering in Duitsland zijn het er over eens dat de informatie richting automobilist flink moet worden opgeschroefd wat betreft de biobrandstof E10.

Deze brandstof (benzine met een aandeel van 10 procent bio-ethanol) blijft wel op de markt. Duitsland kampt met flinke afzetproblemen van de brandstof.

Met name moet de automobilist echter duidelijker dan tot dusver worden verteld welke auto’s E10 wel of niet kunnen aan kunnen, erkent brancheorganisatie Mineralölwirtschaftsverband (MWV). Dat moet worden bereikt via de beschikbaarstelling van lijsten met de informatie en folders met telefoonnummers van autofabrikanten aan alle benzinetankstations. Ook internet wordt waarschijnlijk geïntensiveerd ingezet.

Onduidelijk bleef op de deze week afgewikkelde bijeenkomst van MWV met de ministers van economie, milieu, verkeer en landbouw/consumentenzaken wie voor de kosten van de verhevigde informatiecampagne zal opdraaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.