Home

Nieuws 254 x bekeken

Duitse winkelprijs verse groente daalt

Bonn - Verse groente was in de Duitse detailhandel afgelopen maand iets goedkoper dan in februari vorig jaar.

Dat stelt het agromarktbureau AMI vast in zijn lopende bewaking van de prijsontwikkeling op de verswarenmarkt. Volgens de rekenaars van het bureau daalde het prijsniveau van verse groente ten opzichte van februari 2010 met 1,4 procent.

Vers fruit werd in dezelfde periode daarentegen 11,5 procent duurder. Voor aardappelen betaalde de consument in februari zelfs ruim 37 procent meer dan een jaar eerder.

Gemiddeld werden verse voedingsproducten in de periode februari-februari 5,1 procent duurder. Een relatief forse stijger was onder meer pluimveevlees (plus 7 procent). Eieren stegen 0,5 procent in prijs en varkensvlees 0,3 procent. Worst en vleeswaren werden 1,9 procent goedkoper.

Of registreer je om te kunnen reageren.