Home

Nieuws

Duitse vleesexport nog altijd beperkt door dioxinezaak

Damme - Duitsland heeft nog altijd te maken met exportbeperkingen die te maken hebben de dioxinebesmetting van veevoer van begin dit jaar.

Het aantal landen dat beperkingen hanteert voor vlees en andere dierlijke producten uit Duitsland is bovendien groter dan tot dusver aangenomen, stelt varkenshoudersbond ISN vast aan de hand van informatie uit Brussel van Agra Europe.

Onder meer China heeft het exportverbond nog niet opgeheven, evenals Wit-Rusland en Moldavië. In het laatste geval is het verbod niet formeel, maar in de praktijk blijkt niets te kunnen worden geëxporteerd wegens eisen inzake certificering.

Een reeks landen, waaronder Japan, Rusland, Singapore, Taiwan, Oekraïne, Argentinië en Oman voeren onveranderd, ondanks de door Duitsland gegarandeerde veiligheid van de producten, eerst dioxine-testst uit wat op zijn minst vertragingen oplevert.

Of registreer je om te kunnen reageren.