Home

Nieuws 235 x bekeken

Duitse presidentsvrouw opent Keukenhof

Lisse – Betinna Wulff, de echtgenote van de Duitse bondspresident Christiaan Wulff heeft woensdag onder toeziend oog van een groot aantal genodigden, waaronder Prins Willem Alexander, in Keukenhof in Lisse een nieuwe tulp gedoopt.

De presidentsvrouw verrichtte daarmee tevens de opening van de 62ste editie van de bloemententoonstelling die tot en met 20 mei is geopend en dan beslist weer honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland zal trekken. Met dit keer waarschijnlijk minder mensen uit Japan dan de 50.000 die vorig jaar naar Lisse kwamen.
Keukenhof directeur Piet de Vries: "Onze gedachten gaan meer en eerder uit naar de mensen die daar zoveel ellende over zich hebben gekregen en wij wensen hen alle kracht toe om dit te boven te komen. Bezoekerscijfers zijn dan zeer relatief."

Keukenhof is dit jaar geopend onder het thema Duitsland, Land van Dichters en Denkers en op het gehele 32 hectare grote tentoonstellingsterrein wordt daaraan uiting gegeven. Duitsland als themaland is overigens niet zo verwonderlijk, want de oosterburen zijn onze grootste afnemer van bloemen en op de VS na de grootse afnemer van bloembollen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.