Home

Nieuws

Duitse pluimveevleesconsumptie halve kilo per inwoner in de plus

Bonn- De pluimveevleesconsumptie in Duitsland is vorig jaar per inwoner ten opzichte van 2009 met een halve kilo gegroeid naar 19,3 kilo. Dat meldt het pluimveemarktbureau MEG, mede op basis van cijfers van de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE).

Drijvende kracht achter de positieve trend is de vleeskuikenconsumptie, die afzonderlijk bekeken steeg naar 11,4 kilo per inwoner. Kalkoenvlees leverde aan belangstelling in en daalde met 200 gram naar 6 kilo per persoon. De rest komt hoofdzakelijk voor rekening van eenden- en ganzenvlees.

In Duitsland zelf werd krap 1,588 miljoen ton pluimveevlees geproduceerd: bijna 9 procent meer dan in het voorafgaande jaar. Dat betekent dat in 2010 nogmaals een nieuw record werd geboekt, en wel voor het 4e jaar op rij. Van de binnenlandse productie werd ruim 683.000 ton geëxporteerd (plus 11,9 procent). Daar stond een import van ruim 863.000 ton (plus 3,3 procent) tegenover. De zelfverzorgingsgraad is uitgaande van deze cijfers beland op 100,7 procent, in zoverre dat weliswaar genoeg pluimvee wordt geproduceerd voor de binnenlandse vraag, maar dat de verwerking daarbij nog achter blijft, aldus MEG.

Of registreer je om te kunnen reageren.