Home

Nieuws 172 x bekeken

Duitse en Franse boerenfederaties: Handen af van Europees landbouwbudget na 2013

Berlijn/Parijs – De Duitse en Franse landbouwfederaties DBV en FNSEA eisen in een vandaag opgestelde gemeenschappelijke verklaring na 2013 een handhaving van het landbouwbudget van de EU op het huidige niveau.

Wel moet het gemeenschappelijke landbouwbeleid echter ook efficiënter worden gevoerd terwijl sneller moet kunnen worden gereageerd op nieuwe ontwikkelingen. Het gemeenschappelijke beleid op de huidige financiële basis is van belang in verband met de waarborging van de inkomens van de boeren. Los daarvan zien de Fransen en Duitsers niet in waarom juist nu, in een tijd van grote prijsschommelingen op de grondstoffenmarkten, het gemeenschappelijk beleid in de EU zou moeten worden beëindigd. "Een beleid dat voor de voedselvoorziening van 500 miljoen Europeanen zorgt."

Beide bonden zijn het ermee eens dat bij de productie op duurzaamheid moet worden gemikt, maar de nadruk moet daarbij wel op de productie blijven liggen. Nieuwe milieuheffingen zijn met het oog op de concurrentiepositie echter uit den boze, aldus DBV en FNSEA die voorts pleiten voor de nodige realiteitszin bij de door Brussel beoogde ’greening’ van de teelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.