Home

Nieuws 187 x bekeken

Duitse boeren breiden minder vaak uit dan voor de crisis

Roggel – Krap 19 procent van de Duitse boeren heeft uitbreidingsplannen die zij binnen afzienbare tijd willen realiseren.

Dat stelt het landbouwmarktbureau AgriDirect vast aan de hand van de resultaten van zijn jaarlijkse onderzoek. Ten opzichte van een jaar geleden is daarmee wat de uitbreidingsplannen betreft niets veranderd. In 2008 hadden daarentegen meer ondernemers (23 procent) uitbreidingsplannen voor de korte termijn.

23,8 procent van de pluimveehouders wil het bedrijf vergroten. Hekkensluiter is de akkerbouw, waar nog maar 15 procent plannen maakt. Dat percentage is tevens lager dan een jaar geleden. De melkveehouderij en varkenshouderij vertonen lichte groei met op dit ogenblik 23 procent en 20 procent. In de landbouwsector als geheel wil 1,3 procent het bedrijf beëindigen. Ook dat cijfer is even hoog als een jaar geleden. In 2008 was het 0,9 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.