Home

Nieuws 229 x bekeken

Driekwart meer winst voor NIBC

De Haagse zakenbank NIBC heeft de financiële resultaten over 2010 sterk zien verbeteren, mede door verbeterde marktomstandigheden en lagere afwaarderingen. De nettowinst ging met 73 procent omhoog tot 76 miljoen euro. Dat heeft NIBC woensdag bekendgemaakt.

De rentebaten zijn nagenoeg verdubbeld van 72 miljoen euro tot 142 miljoen euro. Dat was voor een belangrijk deel te danken aan een grotere portefeuille bedrijfsleningen. ,,De groeiende bedrijvigheid onder cliënten leidde in 2010 tot een toename van de bedrijfsleningenportefeuille met 16 procent'', aldus NIBC. De afwaarderingen waren vorig jaar 40 procent lager ten opzichte van 2009.

De vooruitzichten voor dit jaar zijn volgens de bank positief, ,,gezien de goed gevulde pijplijn aan nieuwe transacties''.

Het bankbedrijf heeft ook de financiering van de onderneming kunnen verbeteren het afgelopen jaar. Er vonden voor 1,85 miljard securitisaties van Nederlandse hypotheken plaats, ofwel het bundelen van hypotheken en ze weer doorverkopen. Ook namen de spaartegoeden toe met 14 procent tot 4,2 miljard euro.

NIBC heeft voor een bedrag van 491 miljoen euro aan door de staat gegarandeerde leningen teruggekocht. De bank maakte de plannen om obligaties met staatsgarantie terug te kopen vorige maand bekend. Het besluit werd genomen wegens de sterke liquiditeitspositie van NIBC.Of registreer je om te kunnen reageren.