Home

Nieuws laatste update:20 jun 2014

Digitale landbouwtelling vanaf 2012

Assen – Dienst Regelingen (DR) wil dit jaar minstens 90 procent van de Gecombineerde opgaven digitaal ontvangen. Althans, dit is het streven van de uitvoeringsorganisatie. ‘Op z’n vroegst is digitaal invullen verplicht vanaf 2012’, aldus unitmanager Dorine Rensen van DR.

Rensen: “Het papieren-traject is eindig.” Straks is het invullen van de landbouwtelling en opgave van de percelen alleen mogelijk via ‘Mijn dossier’ via de site mijn.rvo.nl. Vorig jaar werd het doel van 85 procent digitaal ‘met gemak’ gehaald. Een kleine groep boeren vulden de gegevens nog in op papier.

Vanaf 1 april tot en met 15 mei moeten boeren de Gecombineerde opgave invullen voor 2011. De internetapplicatie is aangepast. Eenvoudiger en overzichtelijker, aldus DR. In tegenstelling tot vorig jaar - toen moesten boeren veel vragen beantwoorden, omdat Brussel daarom vroeg - is de vragenlijst aanzienlijk korter.

De online perceelsregistratie zorgde vorig jaar voor veel problemen. De applicatie was ingewikkeld en ‘draaide’ niet altijd optimaal. “Vorig jaar hadden we maar een dag om te testen, nu hebben we daar meer tijd voor. We hebben veel vertrouwen dat het nu goed gaat”, aldus Rensen.

DR organiseert dit jaar wederom ‘invulbijeenkomsten’ voor boeren. Medewerkers staan dan klaar om te helpen bij het invullen van de opgave.

Of registreer je om te kunnen reageren.