Home

Nieuws 201 x bekeken

Dierenleed blijft beperkt in Capelle

Capelle aan den IJssel – De komst van de dierenpolitie in Capelle aan den IJssel heeft vooralsnog niet geleid tot een toename van het aantal meldingen van dierenleed in deze gemeente.

Dat zei een woordvoerder van de Dierenbescherming vandaag.

Bij de gemeente wil een woordvoerster niets zeggen over het aantal meldingen dat is binnengekomen nu twee zogeheten boa’s (bijzondere opsporingsambtenaren) sinds 15 februari op pad zijn. Het enige wat ze kwijt wil is dat in de eerste week door het duo drie meldingen zijn nagetrokken. ”Drie meldingen in een week tijd is wel erg veel”, aldus de zegsman bij de Dierenbescherming.

Bij de meldkamer van deze organisatie komen per jaar ongeveer twintig serieuze meldingen uit Capelle aan den IJssel binnen. Waarom de gemeente nu zelf geen cijfers openbaar maakt, blijft onduidelijk. Volgens de woordvoerster komt verantwoordelijk wethouder Joost Eerdmans volgende week wel met gegevens naar buiten.

”Vorig jaar hadden wij 33 meldingen”, aldus de gemeentewoordvoerster. ”Daar zit dan wel van alles tussen.” Zij doelt op een ’kat in de boom’ tot daadwerkelijke verwaarlozing van dieren. De komende maanden moet blijken of de twee ’agenten’ voldoende werk hebben. Behalve op dierenkwesties richten ze zich ook op andere zaken, zoals overlast.

Of registreer je om te kunnen reageren.