Home

Nieuws 155 x bekeken

Detailhandelaar Metro ziet winst verdubbelen

Frankfurt - Het Duitse detailhandelsconcern Metro heeft de winst in 2010 ruim zien verdubbelen en is gunstig gestemd over de vooruitzichten voor dit jaar.

Metro, dat vooral supermarkten en elektronicawinkels omvat, behaalde vorig jaar een nettowinst van 850 miljoen euro. In 2009 bedroeg de winst nog 383 miljoen euro. De omzet van de groep liet een bescheiden toename zien met 2,6 procent tot 67,3 miljard euro. Vrijwel alle markten droegen volgens het concern bij aan de groei.

Metro, de op twee na grootste detailhandelaar ter wereld, voorziet dat de omzet dit jaar met 4 procent groeit. Het bedrijfsresultaat stijgt naar verwachting met 10 procent. Dit kan echter anders uitpakken als de marktomstandigheden verslechteren, waarschuwt de onderneming.

Of registreer je om te kunnen reageren.