Home

Nieuws

Detailhandel boekt 1,5 procent meer omzet

Den Haag - De Nederlandse detailhandel heeft in januari 1,5 procent meer omzet behaald ten opzichte van dezelfde maand in 2010.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De ontwikkeling van de omzet in de detailhandel is in januari negatief beïnvloed doordat de samenstelling van koopdagen minder gunstig was dan in dezelfde maand vorig jaar. Na correctie voor dit effect komt de omzetgroei uit op ongeveer 3 procent.

Bij de non-foodwinkels lag de omzet 1 procent hoger dan in dezelfde maand in 2010. Vooral winkels in bovenkleding en consumentenelektronica behaalden meer omzet. Drogisterijen en textielsupermarkten zagen de omzet flink dalen.

Winkels in de voedings- en genotmiddelenindustrie behaalden bijna 2 procent minder omzet. De daling is vooral toe te schrijven aan de ongunstige samenstelling van koopdagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.