Home

Nieuws

Deense varkenshouderij verwerpt uitstel groepshuisvestingsplicht zeugen

Kopenhagen – De Deense varkenshouderij wijst de gedachte aan dispensatie voor de per 2013 in de EU van kracht wordende groepshuisvestingsplicht voor drachtige zeugen van de hand. Dat heeft de varkenshouderijsectie van landbouwfederatie LF meegedeeld aan de regering.

Landbouwminister Henrik Høegh had twijfel geuit over het vermogen van de bedrijfstak om binnen de gestelde termijn over te stappen op ongefixeerde drachtige zeugen. Die twijfel is volgens LF niet terecht.

”We zijn goed op weg en willen geen dispensatie,” zegt varkenshouderijsectietopman Lindhart B. Nielsen, die meent dat uitstel alleen maar nadelig zou uitpakken. ”We hebben contact met een groot aantal inkopers van de grote supermarktketens in Europa en wereldwijd. Die willen ook geen dispensatie en stellen dat degenen die het voortouw nemen op dierenwelzijnsgebied in de juiste winkelschappen komen tegen de juiste prijzen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.