Home

Nieuws 203 x bekeken 1 reactie

Deense luchtwasser reduceert stankemissie met 70 procent

Kopenhagen – De Deense varkenshouderijorganisatie VSP heeft samen met een partner uit de landbouwtoeleveringsindustrie een biologische luchtwasser ontwikkeld waarmee ruim 70 procent van de stankemissie van stallen kan worden geëlimineerd.

De Deense rijksmilieudienst heeft de nieuwe techniek – Farm Airclean Bio – erkend. Dat betekent dat deze bij milieuvergunningsaanvragen niet nader hoeft te worden beproefd. Tot dusver was er uitsluitend erkenning voor luchtwassers die de stankemissie met 30 procent reduceren.

Volgens VSP is sprake van een belangrijk resultaat. ”Meer varkenshouders zullen daardoor kunnen uitbreiden”, gelooft de organisatie, onderdeel van landbouwsectorfederatie LF.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Tja, what's new?
    Bio-combi van Uniqfill doet 85% ??

Of registreer je om te kunnen reageren.