Home

Nieuws 287 x bekeken

Deelnemers Voerwaarde.nl voldoen aan eisen

Dronten – De mengvoerbedrijven die deelnemen aan Voederwaarde.nl hebben het afgelopen jaar alle voldaan aan de gestelde eisen. Dit heeft het bestuur van Voederwaarde.nl bekendgemaakt.

Voederwaarde.nl is in januari 2010 van start gegaan. Doelstelling is een gecontroleerde garantie van de voederwaarde, meer zicht op de samenstelling van het voer en meer transparantie over de verhouding tussen aankoopprijs en kwaliteit.

Volgens de jaarrapportage voldeden bij alle voerbedrijven de onafhankelijk genomen monsters aan de eisen. Fouten werden op de juiste manier verwerkt.

Voor het komende jaar wil het bestuur de auditeisen verder aanscherpen. Het Voederwaarde.nl-bestuur verwacht dat het komende jaar ook nieuwe mengvoerbedrijven zullen gaan deelnemen aan het initiatief.

Voorzitter Harry Vahl van het Controlebestuur van Voederwaarde.nl is zelfs enigszins verbaasd dat er nog niet meer mengvoerleveranciers zich hebben gemeld. Volgens hem zijn veel boeren ook te lakoniek richting hun voerleverancier en te goed van vertrouwen. Voer maakt 50 tot 70 procent uit van de productiekosten. Je mag dan wel wat kritischer zijn richting je leverancier.

Aan voederwaarde.nl nemen tot nu toe elf mengvoerfabrikanten deel. Recent traden Rijnvallei, Boerenbond Deurne en Vitelia toe tot Voederwaarde.nl. De leden van het eerste uur zijn: De Samenwerking, CAV Den Ham, Agruniek, Arkervaart Twente, CAVV Zuid Oost Salland, Brameco-Zon, Bolder en Coppens. daarnaast nemen de boerenorganisaties LTO, NVV, en NVP deel.

Of registreer je om te kunnen reageren.