Home

Nieuws 261 x bekeken

De Valk Wekerom verdubbelt productiecapaciteit

Wekerom – Voercoöperatie De Valk Wekerom heeft met de aankoop van de voormalige fabriek van Hendrix UTD (Stimulan) in Meppel de productiecapaciteit meer dan verdubbeld. Het bedrijf gaat de extra capaciteit de komende jaren geleidelijk aan benutten.

Dit meldt directeur Bart Eggink. Hij toont zich zeer tevreden met de woensdag afgeronde aankoop. De Valk zit met de bestaande fabriek in De Valk aan de grens van de eigen productiecapaciteit (250.000 ton per jaar) en moest al opslagruimte en productiecapaciteit inhuren in onder meer Wageningen. De coöperatie was daarom al enige tijd op zoek naar mogelijkheden om de capaciteit te vergroten.

Met de aankoop van de fabriek in Meppel denkt de onderneming de best denkbare oplossing te hebben gevonden. De locatie in Meppel heeft een productiecapaciteit van 300.000 ton per jaar, heeft veel opslagruimte en ligt aan diep water. Bovendien kan het werkgebied van de ruim 500 leden tellende coöperatie van twee kanten worden bediend. Dit werkgebied bestaat uit de Gelderse Vallei en een ruim gebied in noordoostelijke richting daarvan.

De Valk betaalt de aankoop uit eigen middelen en verwacht die binnen een afzienbaar aantal jaren te hebben terugverdiend. Volgens Eggink is de aankoop van een bestaande fabriek in Meppel om nog een aantal redenen de beste optie. Het maakt een veel duurdere nieuwbouw overbodig, wat betekent dat het ledengeld goed wordt besteed, en met de fabriek in Meppel bezit De Valk een van de weinige nog resterende veevoerfabrieken in het noorden van Nederland. Daarmee is het ook een uitvalsbasis voor verdere groei.

De Valk streeft er naar om een bedrijf te zijn met een laag profiel. Het bedrijf is vooral actief in de productie van pluimvee- en varkensvoer en boekt een jaaromzet van ongeveer 70 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.