Home

Nieuws 1 reactie

Dassenburcht vernield door motorcrossers

Eén van de grootste dassenburchten van Nederland, in het Drentse Wapserveen, is ernstig beschadigd door motorcrossers. De burcht werd gebruikt als springschans en is daardoor enorm toegetakeld. Dat maakte Natuurmonumenten gisteren bekend.

Volgens woordvoerder en boswachter Andre Donker hebben onverlaten een crossbaan aangelegd in het bos. ”De crossers hebben een pad van een meter breed uitgesleten in de bosgrond en daarbij de burcht niet ontzien.” Het is niet bekend of er dieren zijn omgekomen. In de burcht huisden ongeveer acht volwassen exemplaren en een onbekend aantal jongen. Donker vermoedt dat de meeste dassen zijn gevlucht door het lawaai van de motoren. Eén vrouwtje bleef achter met haar jongen.

Donker heeft dit bij de provincie gemeld, die handhaver is van de natuurwetgeving. Na een week rust wil Donker controleren of de dassen weer zijn teruggekeerd. ”Desnoods plaatsen we infraroodcamera’s om te zien of dit ook is gebeurd”.

Eén reactie

  • no-profile-image

    de geer

    is te vergelijken met moslims en marokanen,die hele buurten verpesten,wat wordt daar aan gedaan.de das die red zich wel hoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.