Home

Nieuws 252 x bekeken

Danish Crown ontwikkelt bouwplannen voor gerobotiseerde rundveeslachterij

Randers – Danish Crown ontwikkelt voor de Deense thuismarkt plannen voor de bouw van een nieuwe rundveeslachterij met een grote mate van robotisering van het productieproces. Dat heeft het concern woensdag bekendgemaakt.

Moderne slachttechnologie met een hoge automatiseringsgraad blijkt aan de kostenkant goede diensten te bewijzen in de zes jaar geleden in gebruik genomen mega-varkensslachterij in Horsens en dat is de motivatie om ook in de rundvleesdivisie (DC Beef) een dergelijke faciliteit van de grond te krijgen, licht directietopman Lorenz Hansen van DC Beef toe. De bouw van de rundveeslachterij leidt tevens tot een concentratie van de productie, waardoor twee oudere slachterijen kunnen worden geschrapt. Danish Crown verwerkte vorig jaar ruim 60 procent van het rundvee-aanbod in Denemarken.

Of registreer je om te kunnen reageren.