Home

Nieuws

DSM wil verborgen honger te lijf gaan

Heerlen – DSM heeft zich aangesloten bij een initiatief om te voorkomen dat mensen in ontwikkelingslanden te weinig voedingsstoffen krijgen.

Voedingsconcern General Mills startte het initiatief “Partners in Food Solutions” twee jaar geleden en ook het grootste agriconcern ter wereld Cargill en zo'n 40 voedingsconcerns hebben zich aangesloten. Het initiatief is niet bedoeld om honger zelf te lijf te gaan. Volgens DSM, een Nederlandse producent van micro-nutriënten, hebben circa twee miljard mensen wereldwijd qua kwantiteit voldoende voedsel, maar komen ze bijvoorbeeld vitamines en mineralen tekort. De totale wereldbevolking is een kleine 7 miljard mensen groot. Arme mensen kunnen vaak geen vlees, vis, fruit of groenten betalen, en beperken zich tot bijvoorbeeld rijstpap. Partners in Food Solutions werkt aan 40 projecten in Afrika, waarbij 60.000 boeren zouden profiteren. De projecten vinden plaats in Kenia, Malawi, Tanzania en Zambia. Ingrediënten van DSM kunnen aan producten van bijvoorbeeld Unilever, General Mills of Nestlé worden toegevoegd. Het betreft dan producten die specifiek gericht zijn op markten als Afrika of India. Zo voerde Unilever voor de Indiase markt eerder al het gehalte ijzer on producten op omdat Indiërs hiervan minder op andere wijze binnenkrijgen dan Europeanen.

Of registreer je om te kunnen reageren.