Home

Nieuws

Crocussentijd is aangebroken

Lisse – Het voorjaar staat voor de deur. Tijd dus voor de voorjaarbloeiers, waaronder de Crocus, om zich te manifesteren.

Cees Breed legt daarop deze week in de keuringszaal de nadruk door een grote inzending met diverse soorten en cultivars van Crocus, waaronder een grote pot met de kleine, goudgele Crocus biflorus (tegenwoordig in de groep chrysanthus ondergebracht) ‘Goldene Sonne’. Hij toont verder de kleine witte Crocus x jessopiae, de goudgele Crocus biflorus ‘Zwanenburg Bronze’ met een bruine streep op het bloemblad en de kleine lichtblauwe Crocus siberii ‘Firefly’ die uitstekend geschikt is voor de verwildering en dus onder gras geplant in perken en plantsoenen jaren lang het voorjaar kan aankondigen.

Breed toont verder onder andere planten van Corydalis solida, Ornithogalum balansae en Narcissus bulbicodium ‘Obesus’.

In de keuringszaal bij CNB in Lisse is ook nog altijd de inzending met Ornithogalum van Nerilux te bewonderen, alsmede de inzending van vorige week met diverse cultivars Zantedeschia op pot van de Kapiteyn Group. Producten die het in zich hebben om wekenlang te bloeien en (onder andere) uitstekend als kamerplant kunnen worden gebruikt.

J. Kuiper showt deze week een prachtig exemplaar van donker getinte Fritillaria davisii. Dit product werd in 1940 in zuid Griekenland ontdekt en bloeit buiten normaal gesproken in april.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.