Home

Nieuws

Conagra ziet winst slinken door dure grondstoffen

Omaha – De winst van voedingsconcern Conagra is het laatste kwartaal 6 procent gedaald tot 215 miljoen dollar (152 miljoen euro).

De omzet steeg wel 4,1 procent tot 3,15 miljard dollar (2,23 miljard euro). De resultaten staan onder druk door de opgelopen prijzen voor grondstoffen als tarwe en zuivel.

Het bedrijf uit Nebraska produceert onder andere pudding, hot-dogs, pindakaas, vleessnacks en ingevroren maaltijden. Conagra lijdt naar eigen zeggen ook onder de opkomst van huismerken. Door de economische crisis kiezen veel consumenten voor goedkopere huismerken.

Conagra reageert hierop door te investeren in de ontwikkeling van merken als Swiss Miss, Hunt’s en Slim Jim. De verwachting voor de winstgroei is naar beneden bijgesteld van 8 tot 10 procent, naar 6 tot 8 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.