Home

Nieuws 162 x bekeken

China meldt grootste handelstekort in 7 jaar

China heeft in februari verrassend het grootste handelstekort in zeven jaar geboekt. Het land, groeimarkt voor onder meer de agribusiness, heeft vorige maand aanzienlijk meer ingevoerd dan uitgevoerd.

China staat bekend als een enorme exporteur. De vakantie rond het Chinese Nieuwjaar heeft een grotere klap toegebracht aan de export dan analisten hadden verwacht.

Het handelstekort kwam uit op 7,3 miljard dollar (5,3 miljard euro). Het is het eerste tekort sinds maart vorig jaar en het hoogste sinds februari 2004. De Chinese overheid heeft dat donderdag gemeld. Analisten menen dat het hoge tekort een uitzondering is.

Het tekort is welkom nieuws voor de regering, die probeert de snelle economische groei te temperen.


Of registreer je om te kunnen reageren.