Home

Nieuws 349 x bekeken

Cefetra boekt recordomzet in onrustige markt

Rotterdam – Cefetra heeft in 2010 een winst geboekt van 21,4 miljoen euro, bijna evenveel als het record van 22,3 miljoen euro dat een jaar eerder is neergezet.

De omzet steeg 24 procent tot het hoogste niveau ooit voor Cefetra, 15,2 miljoen ton. Cefetra koopt vooral grondstoffen voor de veevoerindustrie in, zoals soja en granen.

Cefetra stelde zich in begin 2010 nog ten doel het verkochte volume 5 procent te laten groeien. Cefetra stelt in een verklaring dat de resultaten het gevolg zijn van een brede productenportefeuille, strikt risicomanagement, goede marktanalyse en een ruime geografische spreiding van afzetgebieden. Voor details is directeur Hugo Stam niet direct bereikbaar.

Cefetra levert grondstoffen voor veevoerconcerns, maar ook voor levensmiddelenbedrijven en de biobrandstoffenindustrie. Het Rotterdamse bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Polen, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk en Canada. In alle marktgebieden steeg volgens Cefetra het marktaandeel.

In maart 2010 stelde Stam dat bijna een derde van de winst terugvloeit naar de aandeelhouders. ForFarmers, Agrifirm en Rijnvallei hebben respectievelijk 57,7; 32,2 en 10 procent van de aandelen. Het overige geld is uitgegeven aan uitbreiding van inkoop- en distributie-activiteiten in Midden-Europa en de Baltische staten.

Of registreer je om te kunnen reageren.