Home

Nieuws 188 x bekeken

Castratieproject maakt afspraken met Duitse QS-organisatie

Nijkerk – De stuurgroep van het project 'stoppen met castreren' heeft met de Duitse QS-organisatie afspraken gemaakt om te komen tot gemeenschappelijke onderzoeks- en testprotocollen.

Dat zei programmaleider Gé Backus tijdens een bijeenkomst over het project. Er zijn afspraken gemaakt met QS over protocollen voor het onderzoek onder consumenten en voor het detectieonderzoek in de slachtlijn met behulp van de menselijke neus. QS speelt in Duitsland een rol in de coördinatie van het onderzoek naar berengeur en de mogelijkheden om te stoppen met castreren.

Backus is blij met deze afspraken. “Het is van groot belang dat we de sector en de onderzoekers in Duitsland zo veel mogelijk mee krijgen in dit onderzoek. Duitsland is onze belangrijkste afzetmarkt en de Nederlandse sector kan zich niet veroorloven om met dit project binnen Europa te ver voor de muziek uit te lopen”, aldus Backus. De projectleider stopt daarom naar eigen zeggen erg veel energie in het onderhouden en bijpraten van zijn buitenlandse contacten.

Met het oog ook op de buitenlandse contacten en onderzoekers wordt er op 24 en 25 november in Nederland een internationale conferentie gehouden over de hele problematiek rond het castreren van mannelijke biggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.