Home

Nieuws 147 x bekeken

CDA: Bleker naar Kamer om vertraging natuursubsidies

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker moet aan de Kamer uitleggen waarom de uitbetaling van natuursubsidies is vertraagd.

Dat vindt Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA). Dienst Regelingen heeft alle aanvragers van steun op basis van het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) een brief gestuurd waarin staat dat de beslistermijn is uitgesteld met tien weken. Dit zou het gevolg zijn van verplichte EU-controles, die meer tijd in beslag nemen dan verwacht.
“Ik vind dit wederom een teken dat Dienst Regelingen haar zaakjes niet op orde heeft”, zegt Koopmans, die de vertraging wijdt aan de problemen met de perceelsregistratie. “Daarom wil ik de staatssecretaris naar de Kamer roepen. Elke dag denk ik meer, we kunnen die tent beter privatiseren.” De CDA’er zal dinsdag een debat met Bleker aanvragen.

Een woordvoerder van LTO noemt de vertraging een slecht signaal aan boeren die bereid zijn te investeren in agrarisch natuurbeheer. Afspraken moeten worden nagekomen, zegt hij.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.