Home

Nieuws 342 x bekeken

CBS: areaal bloembollen al tien jaar stabiel

Den Haag - Het areaal bloembollen blijft al tien jaar redelijk stabiel, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de definitieve uitkomsten van de Landbouwtelling 2010.

Volgens het CBS is vorig jaar bijna 23.300 hectare bloembollen geteeld in Nederland. Op bijna de helft van het areaal zijn tulpen geteeld. “In de afgelopen tien jaar is het areaal bloembollen met 3 procent gestegen. In de periode van 1980 tot 2010 groeide het areaal 62 procent.”
Volgens het CBS is de bollenteelt geconcentreerd in drie gebieden. “Het grootste bloembollengebied is de gemeente Den Helder met een aandeel van 27 procent in het areaal. In de gemeente Stede Broec in West-Friesland staat 19 procent van de bollen. De traditionele bollenstreek rond Lisse en Hillegom herbergt 11 procent van het areaal. Verder is er relatief veel bollenteelt in de Noordoostpolder en Noord-Limburg.”

Of registreer je om te kunnen reageren.