Home

Nieuws

C1000 hoeft geen winkels te verkopen aan Ahold

Zaandam – C1000 hoeft geen schadevergoeding te betalen en ook geen winkels te verkopen aan concurrent Ahold.

Dat heeft de rechter besloten in een rechtszaak aangespannen door Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn. Ahold overweegt in hoger beroep te gaan.

In 2008 verkocht Ahold zijn belang van 73,2 procent in Schuitema (de moedermaatschappij van C1000) aan investeringsmaatschappij CVC. Daarbij is afgesproken dat als Schuitema voor 22 april 2011 zou worden overgenomen, een ander bedrijf zou overnemen of zou fuseren, Ahold het recht had om 36 C1000-winkels van Schuitema over te kopen.

Ahold behield volgens de deal ook zeggenschap over grote strategische beslissingen. In 2009 kocht Jumbo tegen een prijs van 500 miljoen euro 305 supermarkten van Super de Boer. Tachtig van deze winkels zijn meteen doorverkocht aan C1000. Ahold meende dat de koop een strategisch besluit is.

De rechter vindt echter dat C1000 de vrijheid had om een serie winkels over te nemen. De keten nam immers niet geheel Super de Boer over.

Of registreer je om te kunnen reageren.