Home

Nieuws 2 reacties

Burgerinitiatief tegen Nieuw Gemengd Bedrijf

Grubbenvorst – De behandeling van de plannen voor het Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) dat zou moeten verrijzen bij het dorp Grubbenvorst in de gemeente Horst aan de Maas moet worden stopgezet. Dat is de eis van een burgerinitiatief van de actiegroep Behoud de Parel in de gemeente.

Op 15 maart buigt de gemeenteraad van Horst aan de Maas zich over dit burgerinitiatief. De bouw zou stilgelegd moeten worden tot dat er meer duidelijkheid bestaat over de gezondheidseffecten voor de omgeving. Momenteel loopt er landelijk onderzoek naar de gezondheidseffecten.

Het Nieuwe Gemengde Bedrijf zou moeten gaan bestaan uit een varkensbedrijf met 35.0000 varkens, 1,2 miljoen vleeskuikens, een slachterij en een mestvergistingsinstallatie. Op 12 februari 2008 stemde de gemeenteraad met tien stemmen tegen en elf stemmen vóór de bouw van het Nieuwe Gemengde Bedrijf.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Dit noemen we geen gemengd bedrijf maar een MEGA bedrijf. Een gemengd bedrijf bestaat uit akkerbouw en veehouderij. Dit is een vlees fabriek in de meest ruime betekenins van het woord. Ik dacht dat deze constructie alleen in de communistische tijd in Rusland voorkwam. Maar nee wij gaan nu alles wat daar mislukt, hier in weer opbouwen.  • no-profile-image

    Hé Han, dat dacht ik ook meteen toen ik het zag. Het lijkt wel een sovchoz bij Jekatrinaburg in de "goede" oude tijd. Weet je: jarenlang heeft de politiek hier de USA-miskleunen nageaapt en nu dat niet langer meer door de samenleving gepikt wordt gaan ze op de From Russia With Shit-toer Om moedeloos van te worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.