Home

Nieuws

Bulgaren protesteren tegen ruimingen MKZ

Sofia – In het Oosten van Bulgarije worden ongeveer 7.000 dieren geruimd nadat opnieuw besmettingen met mond- en klauwzeer (MKZ) zijn vastgesteld.

Bij schapen in drie verschillende dorpen werd het virus dit weekend vastgesteld.

Boeren en burgers hebben zondag in Stradzha een protestactie gehouden tegen de ruimingen van de dieren. Ze zijn het niet eens dat hun bron van inkomsten wordt weggenomen. Daarnaast vrezen ze dat veel mensen hun veebedrijf niet opnieuw willen opbouwen, waardoor de leefbaarheid op het platteland zal verminderen. De driehonderd veehouders hebben aangegeven zich te verzetten tegen de ruimingen en dreigen hun vee los te laten. De veehouders vinden dat de overheid te laks heeft gereageerd op eerdere uitbraken van MKZ in het gebied.

Of registreer je om te kunnen reageren.