Home

Nieuws

Brussel daagt Polen voor Hof vanwege verbod transgeen voer

Brussel – De Europese Commissie daagt Polen voor het Europese Hof van Justitie vanwege het handhaven van het nationaal verbod op transgeen veevoer.

Dat heeft de Commissie maandag bekendgemaakt. Polen kondigde al in 2006 een verbod aan op productie, verkoop en gebruik van veevoer met transgene bestanddelen. Dat is in strijd met de Europese richtlijn.

Aanvankelijk zou de Poolse wetgeving al in 2008 ingaan, maar dit is uitgesteld tot 1 januari 2013. Niettemin lijken de Polen vast van plan het verbod in te voeren. Daarmee creëren ze juridische onzekerheid en komen ze Europese verplichtingen niet na, aldus de Commissie.

De EU-landbouwministers beslissen donderdag over de verlenging van de toelating op de Europese markt van veevoer met de genetisch veranderde maislijn 1507 van Pioneer en Dow Agro Sciences.

Of registreer je om te kunnen reageren.