Home

Nieuws 260 x bekeken

Britten slachten meer vee

Londen – De Britse slachtcijfers blijven over de hele linie omhoog gaan.

Zowel bij lammeren als bij varkens werden afgelopen maand 9 procent meer dieren naar de slacht gebracht dan een jaar geleden. Bij runderen kwam de toename op 5 procent uit.

Door hogere karkasgewichten nam de productie van vlees nog wat sterker toe: bij schaaps- en lamsvlees met 11 procent, bij varkens met 10 procent. Bij runderen liep de vleesproductie echter gelijk op met de slachtcijfers.

In februari werden gemiddeld per week 207.000 lammeren geslacht vergeleken bij 189.000 een jaar geleden. De Britse schaapssector meldt al enige tijd dat de zaken goed verlopen, vooral door een hogere exportvraag. Het aantal geslachte ooien en rammen kwam afgelopen maand uit op 40.000 per week en een jaar geleden op 35.000.

De varkensslacht lag met 192.000 vleesvarkens per week zo’n 16.000 hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Het gemiddeld karkasgewicht van de varkens ligt nu dicht bij de tachtig kilo. Verder werden ook 55.000 runderen per week geslacht vergeleken bij 51.000 een jaar geleden. Het aantal geslachte kalveren kwam rond de 2.000 per week uit, het dubbele van vorig voorjaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.