Home

Nieuws 342 x bekeken

Britse varkensstapel blijft op peil

Londen – De Britse varkensstapel kwam per 1 december uit op 3,5 miljoen dieren en blijft daarmee stabiel.

Dat is 1,7 procent minder dan een jaar eerder, zo blijkt uit de jaarstatistiek van het plattelandsministerie Defra. Het aantal zeugen daalde met slechts één procent naar 342.000.

”We lijken eindelijk wat stabiliteit bereikt te hebben”, zegt hoofdanalyst James Park van het varkensschap BPEX. In de voorafgaande jaren vertoonde het aantal zeugen in Engeland steeds een behoorlijke daling.

Park waarschuwt echter dat de gevolgen van de sinds augustus sterk gestegen voerkosten in deze cijfers nog niet terug te vinden zijn. De National Pig Association hield juist gisteren een grote demonstratie in Londen om de eis voor hogere varkensprijzen te onderstrepen.

Of registreer je om te kunnen reageren.