Home

Nieuws 164 x bekeken

Britse supermarkt verkoopt minder

Londen – De Britse supermarkt Sainsbury’s heeft in de drie maanden tot half maart de vergelijkbare omzet met één procent zien toenemen. In de voorafgaande periode van drie maanden zag Sainsbury’s de omzet nog met 3,6 procent groeien.

Wordt de inflatie van momenteel 4,4 procent meegerekend, dan blijken de verkopen bij de tweede supermarkt van Groot-Brittannië feitelijk te dalen.

Topman Justin King stelt dat zijn bedrijf het weliswaar beter doet dan de concurrentie maar dat de omstandigheden voor de Britse consument moeilijk zijn en blijven. ‘’Onze klanten hebben te kampen met hogere benzineprijzen, onzekere vooruitzichten voor hun baan en overheidsbezuinigingen.’’

Ook andere Britse winkelbedrijven hebben de afgelopen weken tegenvallende resultaten gemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.