Home

Nieuws 178 x bekeken

Brasil Foods boekt fors hogere winst en omzet

São Paulo - De nettowinst van Brasil Foods is in het vierde kwartaal van 2010 vervijftienvoudigd tot 360 miljoen reais (153 miljoen euro). De omzet van de Braziliaanse vleesgigant kwam door een fusie, hogere verkoopvolumes maar vooral betere prijzen 21 procent hoger uit, op 6,4 miljard reais (2,7 miljard euro).

De omzet op de binnenlandse markt lag in het vierde kwartaal op 4 miljard reais (1,7 miljard euro); 22 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. De exportomzet steeg 18 procent tot 1,8 miljard reais (1 miljard euro). Het bedrijf zag voerkosten stijgen, maar wist betere prijzen te realiseren vooral op de markten van China, Egypte, Saoedi-Arabië en Zuid-Afrika.

Opvallend is dat het pluimvee-exportvolume in het laatste kwartaal wat daalde, hoewel op jaarbasis een plus van 6,4 procent kan worden genoteerd. Brasil Foods geldt als de grootste exporteur van pluimveevlees ter wereld. De export van varkensvlees daalde 10 procent, wat deels het gevolg is van de sluiting van de Russische markt.

De teruggang in volumes werd toch gecompenseerd door hogere prijzen. De prijs van kip steeg 11,4 procent op jaarbasis, terwijl de prijs voor varkensvlees 23 procent is gestegen. De rundvleesexport daalde in volume 26 procent. Ook op jaarbasis is de export, zij het met slechts 1 procent, gedaald. Het bedrijf had minder aanbod weg te zetten, terwijl de hoge prijzen tot prijsuitval leidden.

Brasil Foods verwacht dat de omzet dit jaar met 10 tot 12 procent stijgt. door de onrust in de Arabische wereld kan de export teruglopen, maar daar staat volgens Brasil Foods een heel gezonde vraag in eigen land tegenover. Volgens een opiniepeiling die het bedrijf aanhaalt is 64 procent van de Brazilianen positief gestemd over de economie.

Brasil Foods is in 2009 ontstaan uit de fusie van Perdigão en Sadia en in 2009 lagen de kosten vanwege de fusie hoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.